Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 21.02.2014, 11:55

Добро пожаловать
Приветствие начальника отдела культуры Дзержинского городского совета
: : Навигация : :
Анонс событий
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Праздники
Праздники Украины
Форма входа
Главная » 2014 » Март » 4 » Ми – твої спадкоємці, Тарасе!
22:03
Ми – твої спадкоємці, Тарасе!

Пізнати таємницю геніальності неможливо, як неможливо пізнати таємницю життя, але доторкнутися до неї – наче піднятися над собою у високе й вічне небо. В ньому світила духа людського, віддаляючись роками, виростають та посилають все більший і більший промінь

     2014 рік в Україні проголошено роком Тараса Шевченка на честь 200-ї річниці від дня його народження. В різних закладах культури, мистецтв, освіти проводяться різноманітні заходи. Минулого тижня у Дзержинському музичному училищі також відбулись культурні події до цієї славетної дати.. Саме такою є наша духовна зоря – Тарас Григорович Шевченко.

    За ініціативою управління культури і туризму Донецької обласної держадміністрації в містах Донецької області організовуються музичні вечори для молоді «За велінням серця».

     В рамках цієї акції в концертній залі Дзержинського музичного училища 26 лютого 2014 року виступив Заслужений академічний ансамбль пісні та танцю України «Донбас». Творчу акцію відвідали також студенти Дзержинського гірничого технікуму, викладачі та учні музичної школи ім. І.Ф.Карабиця, громадськість міста. Учасники відомого в Україні колективу подарували дзержинцям  яскраву музично-літературну програму, в якій прозвучали вокальні твори на вірші Кобзаря та інструментальні композиції. Жіноче вокальне тріо ансамблю «Донбас», виступи солістів захопили всіх емоційністю, щирістю почуттів. В інструментальних творах, виконаних оркестром, відчувався і козацьких дух, і жіноча українська краса, доброта, ніжність. А завершення творчої акції піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» стало своєрідною кульмінацією концертної програми.   Натхнення поезій Т.Г. Шевченка, багатство українського мелосу та високий професіоналізм музикантів колективу «Донбас» - все  це сприяло духовно-емоційному єднанню артистів і слухачів.

     27 лютого 2014 р. в Дзержинському музичному училищі за ініціативою викладача української мови та літератури Калініної В.В. в рамках заходів, присвячених відзначенню урочистої річниці, серед студентських груп було проведено конкурс стінних газет «Ми – твої спадкоємці, Тарасе!».

         Перед учасниками конкурсу постало завдання: не просто створити газету, але й презентувати її. Студенти разом з кураторами завзято готувались до конкурсу. Членам журі було не дуже легко оцінювати роботи, адже студенти продемонстрували справжній ентузіазм і творчій підхід до завдання, змагаючись в оригінальності концепцій, презентацій, художньому виконанні. Тому суворе журі найбільш високо оцінило виступ студентської групи ІІІ курсу на чолі з куратором Нагогою Н.М., віддавши їм 1 місце. Багатьох вболівальників вразили виступи студентки Наталі Саратової з власними віршами, присвяченими пам’яті Великого Кобзаря, та виконання вокального твору «Садок вишневий коло хати» (муз. М.Лисенка, сл. Т. Шевченка) студентами Катериною Гладишевою і Ксенією Копелець. За емоційність, чуттєвість та гарне художнє виконання група студентів І-го курсу разом з куратором Паращевіною Н.С. достойно посіла 2 місце. Обрати та презентувати оригінальну концепцію (світова подорож по пам’ятниках Т.Г. Шевченка) допомогла групі студентів ІV курсу їх куратор Куцевол О.О., що принесло групі перемогу і почесне 3 місце. Тепла оцінка та подяка за яскраве художнє оформлення газети була проголошена групі студентів ІІ курсу та куратору Пяст І.О. 

     Щиро відгукнувшись на участь у конкурсі, студенти дійсно намагались розкрити і культовість постаті Тараса Шевченка, і красу його поезії в українській літературі. 

Молоде покоління доводить, що дійсно є спадкоємцем української культури. Є впевненість в тому, що великі слова «Заповіту», сповнені геніального передбачення, живуть у серцях сучасної  молоді і відбиваються в їх натхненні та насназі, творчих сподіваннях та здобутках, особистісних мріях та прагненнях.


Просмотров: 432 | Добавил: User | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Учреждения
Нормативная база
Поиск по сайту
Часы
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 29

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz